tag:blogger.com,1999:blog-2221386053932878558.post2343012194020842354..comments2023-07-13T09:02:50.576-07:00Comments on Anne-Marin tekeleet: Ruttojuurikokeilu osa IIAnne-Marihttp://www.blogger.com/profile/00630251450184902791noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2221386053932878558.post-85598634625420933822013-07-04T04:42:09.734-07:002013-07-04T04:42:09.734-07:00Tuo värjäily on varmaan kivaa! Eipä heilu minullak...Tuo värjäily on varmaan kivaa! Eipä heilu minullakaan koukku ja puikot näin kesällä, pihalla riittää sen verran puuhaa. Syssymällä sitten....kivaa loppuviikkoa!Marijahttps://www.blogger.com/profile/10573391993166585583noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2221386053932878558.post-66258881639541476382013-07-03T22:12:46.541-07:002013-07-03T22:12:46.541-07:00Ihanaa, kun saat värjäillä. Aluna on ilmeisesti ih...Ihanaa, kun saat värjäillä. Aluna on ilmeisesti ihmeaine.Osakainenhttps://www.blogger.com/profile/03898513372278805142noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2221386053932878558.post-74066207040048884222013-07-03T12:27:55.305-07:002013-07-03T12:27:55.305-07:00No nyt on väriä tarttunut selvästi enemmän! :) Mel...No nyt on väriä tarttunut selvästi enemmän! :) Melkein houkuttelisi tuota ruttojuurta kokeilla itsekin, bongasin sitä lisää eilen kauppareissulla.<br /><br />Pietaryrtin kukista pitäisi saada oikein vahvaa keltaista, mutta siis pelkät kukinnot, ei lehtiä tai varsia. Tosin lehdet ja varret voi keittää sitten erikseen. Jostain netistä bongasin, että horsman kukilla olisi saatu aikaan vihreää, mutta kuinkahan paljon niitä kukkia pitäisi sitten olla... <br /><br />Ja sienet on sitten ihan oma lajinsa! :) Kävin viime syksynä sienivärjäyskurssin, ja sienillä saa kyllä aivan mahtavia värejä, se on sitten vasta syksyn juttu. Esimerkiksi tatin tunnistaa jokainen, ja erilaisia tatteja voi nakata vaikka keskenään sekaisin väripataan, eikä haittaa, vaikka olisivat matoisia ja homeisiakin, niistä lähtee parempi väri kuin syöntikelpoisista. ;)<br /><br />Niin ja kävyillä voi värjätä ympäri vuoden, parhaita on ylivuotiset kuusenkävyt, eli sellaiset, jotka on pehmenneet lumen alla ja vähän jo ehkä ehtineet maahankin kaivautua. Niitä pitää vaan sitten liottaa useampi päivä ja keitellä vähintään kolme tuntia.MariLhttps://www.blogger.com/profile/10875103141577169156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2221386053932878558.post-20838034358637200802013-07-03T10:31:24.925-07:002013-07-03T10:31:24.925-07:00Hyvä kun sää ei estä tuota värjäilyä. Upeaa jällee...Hyvä kun sää ei estä tuota värjäilyä. Upeaa jälleen.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08193699600539002149noreply@blogger.com