torstai 11. huhtikuuta 2013

Ylläripostia

Eilen postimies toi sisälle asti postit ja siinä nuorimmaisen synttärivalmistelujen pahimmassa kiireessä silmäni osuivat ensimmäisenä pulleaan pussukkaan ja lähettäjän nimeen - Tinttamarelli. Ensin mietin, että onko sitä tullut yön pimeinä hetkinä tehtyä tilaus, mutta kun en nyt mieleeni saanut mitä olisin tilannut, niin pitihän se synttärihumu hetkeksi unohtaa ja paketti avata. Ja voi mahdotonta mitä sieltä sisältä löytyikään. Katsokaapas ja ihastelkaa;Pussukasta löytyi neljä kerää Sublime baby cotton lankaa, knit pro soft grip virkkuukoukku, ihania synttäriaiheisia nappeja, nauhoja ja nallet, jotka heti ajattelin olevan puikonpäähän tarkoitettuja? Tämä voisi olla porkkanapaketti kesään sny-kierrokselta vaikken tästä mitään virallista vinkkiä/porkkanaruusun kuvaa löytänyt? Aivan ihana paketti ja tuli kyllä mitä parhaimpaan aikaan.

Ja valmistuihan ne sny-parin yllätyskerästä neulotut sukatkin. Lanka on puuvillaa, joten kovaa käyttöä nämä eivät kestä, mutta unisukkina toimivat varsin hyvin kuten sny-parini vihjaiskin. Lanka on todellakin ihanan pehmoista ja värit minulle mieleisiä. Turkoosi on niin kaunis ja vaikka tässä oli muutama itselle vähän vieras väri, niin hyvinhän nuo sopviat yhteen. Ja vaikka minulle iski jossain vaiheessa neulomista sellainen epäusko, niin kyllä mä jostain syystä lopputuloksesta tykkään. Ja otinkin nämä itselleni sellaisiksi kokeilumalliksi, sain hyvää harjoitusta siihen, että sukka neulotaan varpaista varteen ja harjoittelinpas näihin uuden aloituksenkin, mihin sain idea ja ohjeen heivatut kudelmat blogista. Eli sukka on aloitettu luomalla 12 silmukkaa ja sitten on neulottu 24 krs aina oikein. Sen jälkeen on poimittu kaikilta sivuilta 12 silmukkaa ja jatkettu sileää neuletta. Kantapää olisi ollut parempi, jos olisin neulonut sen myös aina oilein, mutta päätin kokeilla ullasta löytyvää ohjetta, jossa neutataan kantapää kuten perinteisessä sukassa ja puolivälissä kantapään neulomista koin sellaisen ahaa elämyksen, että tästöhän oikeasti tulee perinteinen kantapää, vähän toisinpäin vain. Kantapää neulottu yksinkertaisesti, koska sukkiahan ei ole tehty kestämään kulutusta. Lankaa sain näihin neulottua 81 grammaa eli minulle jäi vielä liki 50 grammaa yllätyslankaa johonkin muuhun projektiin. Yksi idea minulla onkin valmiina mielessä, kunhan vaan ennättäisi tekemään näiden kaikkien ideoiden lomassa.

Viime yönä sukat olivat jo jalassa ja olivatkin mukavat unisukat, juuri sopivat tälle säälle. Lämmittivät juuri sopivasti miun viluisia varpaita. Ja mikä parasta, sain taas kivan onnistumiskokemuksen tässä varpaista varteen neulomisessa.

                                                               Anne-Mari

6 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan paketin sait.Kivoja lankoja joista saat tehtyä monta juttua.
  Hauskan näköiset raitasukatkin olet valmiiksi saanut.
  Mukavaa loppuviikkoa ♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, huivi olikin sitten siun malli, mie siintä Liioliin kuvasta sitä tihrusin ja kattelin.Kun en ymmärrä kirjoitettuja ohjeita siksi aina kuvista tutkin miten mikäkin on tehty.
  Anteeksi kun en tajunnut tutkia pitemälle ja mainita sinua, korjaan asian kyllä seuraavan huivin kohdalla.

  VastaaPoista
 3. Onpa kivannäköinen porkkanapaketti. Nuo Sublimet ovat varmasti ihania.

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanan inspiroiva paketti :)

  VastaaPoista
 5. Unisukkia ei ole koskaan liikaa. :)
  Noissa sopii värit kyllä tosi hienosti yhteen!

  VastaaPoista
 6. Hienot sukat olet tehnyt! Voisipa itsekin joskus testata tuota sukan kärjestä aloitettavaa mallia... Ja ihanan ylläripaketin olet saanut!!!!

  VastaaPoista