sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Syksyn satoa
Syyskuun on vaihtunut kalenterissa ja ainakin nyt viikonloppuna on saatu täällä nauttia kauniista säästä. Viikonloppu menikin lasten kanssa ja innostuttiin lähtemään metsäretkelle ja sain kuvattua siellä jo aiemmin valmmistuneen ja vasta nyt päätellyn huivin. Huivi on tehty samalla mallilla kuin edellisetkin ja nyt te varmasti ajattelette, ettei eukolla kovin hyvin mene, yhtä ohjetta pystyy vaan tekemään. Vaan eipä tässä nyt oikeasti kovin monimutkaisiin tekeleisiin pysty, lasten kanssa touhutessa kun tekee. Ja onhan tämä hieno malli, siitä syystä siis pitää koukuttaa itsensä moiseen uudelleen ja uudelleen. Lankana Drops deligh, kulutus tasan 200 grammaa. Ja tämä on kyjytyö nro 11. Kyjytöistä valmiina onkin nyt sitten viisi, aloittamatta 6. Toinenkin kyjy-huivi valmistui, se vain jäi pingoitukseen eikä ennättänyt metsään kuvausretkelle, siitä tarinaa myöhemmin.


Ja kun kävin jokin aika sitten kuopiossa kirpputorilla, en voinut vastustaa kiusausta ostaa näitä lankoja, vaikka paljon on saanut kuulla vaikka mistä elukoista kirpparilangoista. Nämä ainakin olivat muovipussiin pakattu, eikä näyttänyt mitään ötököitä olevan. Lienevätköhän nuo etualan langat kuinka vanhoja, nallet ovat muuten vaan parempaa kuin nämä nykyiset Novitan langat.


Ja elokuun lopussa toteutui eräs miun pitkäaikainen haave. Olin hyvän ystäväni kanssa juhlistamassa 20-vuotista ystävyyttäni tallinnan risteilyllä ja aivan totta, pääsin vihdoin ja viimein käymään Karnalux:ssa. Ja olin kyllä aivan häkeltynyt tuotteiden määrästä ja jos minulla ei olisi ollut suunnitelmaa, mitä sieltä ostaisin, niin olisipa voinut jäädä kaikki ostokset tekemättä, niin paljon mie häkellyin siellä. Ystäväni ei ole ollenkaan käsityö immeinen ja hän jo ennätti kaupan pikaisesti kierrettyä harmitella, kun ei tullut ottaneeksi mukaan eväitä ja juomaa, joten tyytyi etsimään itselleen jakkaran jolla istua. Vaan saimpa mie sitten jottain ostettuakin, katsokaapas millaisia lankakujia mie pääsin tallaamaan.  Ja minusta sinne oli aivan helppo mennä, kävellen mentiin ja hyvin osattiin kartan kanssa suunnistaa perille. Vähän arvelutti ovikelloa soittaa ja astua sisään....vaan kylläpä kannatti :)

Ja tässä seuraavassa on osa miun karnalux/tallinna ostoksista; 
Ja päivitetty kyjy-lista näyttää tältä:

1. virkattu torkkupeitto Annille, aloitettu Juhannuksen jälkeen vaan päivämäärä unohtui.
 2. Villatakki Isoveljestä, aloitettu 2.7
 3.Jämäsukat Nallesta, aloitettu 3.7
4.Virkattu kiikunpäällinen, aloitettu 6.7/valmis 29.7  
5. Tyyne-patalappu, aloitettu 7.7  
6. Kaisla-säärystimet, aloitettu 8.7  
7.Vauvan vaunupeitto, aloitettu 11.7 /valmis 4.8 
8. Jämäsukat, aloitettu 11.7  
9. Pitkät villasukat, aloitettu 18.7  
10. Virkattu huivi, aloitettu 18.7/ valmis 29.7
11. Virkattu huivi, aloitettu 29.7/ valmis 6.9
12. Virkattu huivi Novitan polku-lanka aloitettu 10.8/valmis 21.8
13. Neulottu possu aloitettu 10.8/
14. Virkattu huivi aloitettu 23.8/ valmis 6.9
                                      Suloista syyskuuta teille jokaiselle,
                                       kiva kun kävit, kommetti on päivän piristys!

                                               Anne-Mari

8 kommenttia:

 1. Hyvä ohje ei kertaamisesta pahene, päinvastoin! Enpä ole tullut ajatelleeksi mitään ötököitä, kun olen tavaraa kirpparille vienyt ja itsekin lankaa Kontista ostanut. Puhdasta ja siistiä olen toimittanut ja ostanut. Komea lankasaalis niin kirpparilta kuin myös matkaltasi!

  VastaaPoista
 2. Ihanan vihreä tuo huivi ja voi tuota lankojen määrää tuolla kaupassa vaikea tuolta ois mitään valita, mutta hienot langat sie ostit.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Anne-Mari ihanasta kommentistasi, minä sain siitä kyyneleet silmiini ♥
  Kyllähän me tunnetaan, vaikka vain näin blogien välityksellä.

  Upean huivin olet tehnyt ja voi kun olen kade...... pääsit käymään tuolla unelmieni kaupassa.
  Kiva nähdä edes kuvia sieltä.
  Mahtavia ostoksiakin olet siellä tehnyt, eikä sinne nyt kannata mennä vaan katselemaan :)

  Oikein hyvää alkanutta syksyä sinulle, anna sinäkin puikkojen laulaa :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi ja mitä siitä, jos tekee samalla mallilla useamman. Jos malli on mieleinen, kannattaa sitä toistaakin. Minulle käy Karnaluksissa myös niin, etten loppujen lopuksi osta paljon mitään, kun tavaraa on niin uskomaton määrä.

  VastaaPoista
 5. Ihania ostoksia ja mieletön kauppa. En ole koskaan käynyt ja taidan kiertää jatkossakin kaukaa. Tulisi kalliiksi ;)
  En ole koskaan ajatellut, että kirppiksiltä saisi ötököitä, mutta onhan se mahdollista. Jos ötökät pelottaa, kannattaa ostokset pakastaa.
  Niin ja huivi on hieno. Saa sitä samaa mallia tehdä vaikka kuinka paljon, jos tykkää :)

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi ja ihanat värit! Kyllähän sitä itsekin tulee tehtyä samaa mallia monta kertaa, kun oikein ihastuu johonkin malliin.
  Upeat ostokset sinulla niin kirpparilta kuin Tallinnastakin. Minullakin on vielä Karnaluks kokematta. Aina on ollut matkaseurana ihminen, jota kyseinen putiikki ei kiinnosta.
  Täällä on menossa kuumeinen mietistä syyskuun sny- paketin sisällöstä. Tuo uusi harrastus ei nyt aukea minulle ollenkaan, että mitä se voisi olla.
  - Salainen neuleystäväsi, 17 -

  VastaaPoista
 7. Tuo Karnalux vaikuttaa kamalan ihanalta tai ihanan kamalalta. Pongasin kuvistasi pari sellaista pakko saada -kerää. Ensiks pitäis varmaan suostua astumaan laivaan :-)

  VastaaPoista
 8. Nätti on huivi.

  Onneksi toistaiseksi käyn Tallinnassa sellaisessa seurassa, ettei Karnaluksiin pääse eksymään. Niin houkuttelevilta nuo kuvat näyttävät.

  VastaaPoista