perjantai 11. joulukuuta 2015

Tahti kiihtyy vaikka hidastaa pitäisi

Olen mie kyllä tollojem tollo. Miten sitä ei voi ennakoida tulevia jouluneulomuksia, niin ei tarvitsisi puikot kolisten kilkutelle menemään kaiket yöt? Ensi vuonna koetan hoitaa homman paremmin ja jo alkuvuodesta pyhittää aikaa kaikille lahjaneulomuksille. Tänä vuonna olen ollut jotenkin erityisen herkkä stressautumaan kaikista keskeneräisistä töistä, niitä tuntuu riittävän eikä mikään ikinä valmistu. Tänään vielä sipulinkuoria etsiessäni löysin yhden korin, mihin olen jo kauan aikaa sitten jääneet keskeneräiset työt kasannut. Niitä katselin ja vähän valikoin mitä haluan valmiiksi tehdä ja mitkä on jo ennättäneet menettää hohtonsa, lopullisen tuomion annan noille joulun jälkeen, kunhan näistä lahjomuksista taas selviäisin. Vaan hirmuisesta stressistä huolimatta nyt jotain sain esiteltäväksi asti, torkkupeitto, jonka äidilleni paketoin. Tähän peittoon kasautuu paljon ajatuksia ja tunteita, valitettavasti ei kylläkään kovin paljon niitä mukavia ja iloisia. Äitini väsyi miun eroprosessin aikaan ja välit on olleet tosi huonot nyt jo pari vuotta.Äitini ei oikein jaksa levottomia lapsiani.  Hän myös syyttää minua hylkäämisestä ja mie ajattelen asiaa ehkä hieman toisinpäin. Vaan peiton ajattelin virkata ja sitä tehdessäni oli paljon hyvää aikaa ajatella asiaa ja jotenkin viedä prosessia eteenpäin. Ja nyt peiton valmistuttua on aika päästää siitäkin pelkopeikosta irti, jokainen tekee omat valinnat ja elää niiden mukaan. Toista ei voi väkisellä miellyttää. On se myös minun tapa näyttää, että kuitenkin välitän...oli tilanne mikä oli. Peitto on virkattu 7 veljestä langasta ja lankaa kului 1169 grammaa. Peitolla on kokoa n. 120*160 cm.





Toisena valmistuneena on sitten jo kolmas apupupu. Vanhin poikani Paavo on myös toivonut apupupua itselleen, ja olihan sellainen tehtävä. Lankana 7 veljestä ja kaulaliinassa ticoticon jämä. Lankaa kului n. 60 grammaa.



Apupupun mukana haluan lähettää teille kaikille lukijoilleni ja myös satunnaisille vierailijoille rauhaisaa ja rentouttavaa joulunalusaikaa. Kaiken touhun ja tohinan keskellä on hyvä vaikke edes hetkeksi pysähtyä ja hiljentyä kuuntelemaan omaa sisintään.

                                                                  Anne-Mari

1 kommentti: