maanantai 28. maaliskuuta 2016

Edelweiss ja muut kauniit kedon kukkaset

Sain sny-pariltani pari vyyhtiä Hjertegarnin handwoolia ja kehoituksen päästää luovuus valloilleen. Illan lankoja hypistelin ja paria mallia kokeeksi virkkailin, lähinnä langan riittävyyttä arpoessani.Silmissäni mie näin tämän langan keväisenä hartioiden lämmikkeenä ja inspiraationa huiville sain tietysti kesäksi juuri varaamaltani lomamatkalta. Etelän aurinkoiset päivät ja joskus ne viileät illat voi tarvita kevyttä suojaa ja siitäpä syntyi tämä verkkohuivi. Nopea tehdä ja lanka todella miellyttävän tuntuista.Lankaa tasoittamaan otin mukaan novitan ecocottonia, hiukan vajaat kolme kerää sain jo tovin marinoituneita lankoja tähän käytettyä. Kaikkiaan lankaa kului 10-koon koukulla virkatessa 358g.  Ja huivista tuli riittävän suuri, juuri sellainen kun sen silmissäni kuvittelin. Kiitokset siis parilleni ihanasta langasta ja haasteesta myös.
Tämä huivi tuli virkattua valmiiksi periaatteessa päivässä, vaikka kahden päivän aikana sitä tein. Ja tästäpä sainkin aattehen, tarttua yhteen toiseen huiviprojektiin, joka on jo antanut odottaa tekijäänsä tovin jos toisenkin. Mie ihailen suuresti revontulihuiveja ja kauniita vironvilloja. Itselläni ei tälläkään hetkellä aika tai kärsivällisyys riitä tuon huivin opetteluun ja ilahduinkin suuresti, kun kerran löysin vastaavan virkatun huivin ohjeen. Vaan kaiken kiireen keskellä sekin ohje unohtui. Kunnes nyt perjantaina päätin tarttua koukkuun ja kylläpäs toinenkin huivi valmistui nopeasti, sunnuntaina jo langat päättelin. Koko ihan sopiva, vironvillaa kului vyyhdillinen eli 192g. Ja tykkään tästä, tuskin jää viimeiseksi.

Ja joskus aikoja sitten on jo valmistuneet yhdet perussukat, niitä vain ei ole tullut julkaistua tänne, joten tässäpäs, Suomalaisesta sukkalangasta perussukat kokoa 39. Lankaa kului 102g.                                                        Mukavaa toista pääsiäispäivää!

                                       Kiitoksia käynnistänne ja kommenteista, ne ilahduttavat!                                            Anne-Mari
5 kommenttia:

  1. Kauniita molemmat ja mukava huomata, että lähettämäni langat on päässy jo käyttöön! :) Jälkimmäinen huivi alkoi minua inspiroimaan, mistä tuohon löytyisi ohje? Huhtikuun paketti menee aika lailla viimeisen postituspäivän tiimoill - taikalankapallo on pyöritelty hyvissä ajoin, mutta haluan ehdottomasti neuloa vielä mukaan jotain. ;)

    T.SNY27

    VastaaPoista
  2. http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6010&cid=11

    Tässäpä linkki tuohon edelweiss-huiviin. Koukuttava ohje.

    VastaaPoista