sunnuntai 9. joulukuuta 2012

9.12.2012

Marraskuun loppupuolella valmistui puikoilta kummipojalle aiottu villatakki. On nyt jäänyt odottelemaan kiinnityssysteemin hankintaa ja sitä loppuun tekoa. Tänään sain sitten ommeltua kiinni viimeisen ommeltavan nepparin ja takkia tarjottelin kummipojalle. Totesi, että kiitos ei kiinnosta. Jaahas, no ei väkisellä sanoin minä. Kyllä aika takin kauppaa ja siitäpä siskoni heti kiinnostui, takki olisi hänelle sopiva ja väreistäkin tykkäisi. Jätin nyt kuitenkin takin vielä tänne odottamaan, kuulostelemaan mihin kotiin kotiutuisi. Iltapäivällä kummipoikakin sitten jo kyseli, josko takin sais? Olisi kelvannut, kun ulos piti lämmintä saada. Mutta jäi nyt silti tuohon tuolin selkänojalle, jotta varmasti pääsee sellaiseen kotiin, missä pääsee käyttöön. Lankana Novitan 7 veljestä, musta, oranssi ja vihreä, menekki 615 grammaa.


Minun mummoni asuu palvelutalossa, koska on menettänyt toisen jalkansa ja tarvitsee apua päivittäin. Amputoitua jalkaa välillä palelee ja siksipä neuloin äitini toiveesta mummolle jalanlämmittimen. Toimii hätätilanteessa vaikka pipona :)Tässä minulla on uusi lankatuttavuus, Laurin villalanka. Kaupassa kun lankaa hypistelin, se tuntui mukavan pehmoiselta ja lämpimältä, ajattelin sen olevan hyvä vaihtoehto tykkäämilleni Novitan peruslangoille seiskaveikalle ja nallelle. Lanka on 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Mutta voi surku sentään, en laisinkaan tykännyt neuloa lankaa. Jotenkin se hajosi heti pieniin säikeisiin ja oli niin vaikeasti neulottavaa, en tykännyt kyllä ollenkaan. Lankaa kului vaivaiset 66 grammaa ja varastoon jäi ihan liikaa.

Ja missähän on minun kyjytöiden tekijä...huhuu?

Nimipäiväonnitteluista kiitos :)

Anne-Mari

2 kommenttia:

  1. Kivan raikkaat raidat villatakissa.. Ei minunkaan veljet suostu, mitään minun tekeleitä päällensä pukemaan.. ei edes villasukkaa.. menee vissiin imago piloille ;). Ihanan lämmittävä idea toi tyngänlämmitin!

    VastaaPoista
  2. Ihanan värinen neule. On tuo nykyajan nuoriso aika kranttua !!!
    Kyllä se varmaan hyvän kodin löytää.

    ps. se piparkakkukirkko on reilun kokoinen tornin korkeus n. 35cm

    VastaaPoista