tiistai 5. maaliskuuta 2013

Villasukat ja puuroa, niistä on hyvä arki tehty

 Tarkkaavaisimmat lukijat ovatkin jo huomanneet sivulle ilmestyneen Buzzador kuvakkeen. Eli olen Buzzardor ja erittäin innossani kaikesta uudesta, mitä pääsen tämän loistavan idean myötä kokeilemaan.

 Sain jo jokin aika sitten tietää, että pääsin mukaan buzzaamaan Valion Onni-tuotteita. Tänään posti toi lahjakortin ja heti suuntasin tieni kauppaan ja valitsin (lähinnä itselleni) mieluisat vaihtoehdot. Tätä tuotetta ajattelin nyt testata meidän nuorimmaisen, Laurin kanssa. Lauri on pian 11 kk ja hyvää vauhtia tutustumassa makujen maailmaan, ihan nappi kampanja siis meille. Tässäpäs teille kuvia tältä illalta;


Testattavaksi Lauri valitsi ihan itse Onni- villjaisa puolukkapuuron. Tuote on maidoton ja lisäaineeton, sellaisenaan käyttövalmis. Mehän ei itse osteta mitään valmispuuroja kuin korkeintaan reissussa ja siksipä Lauri on aika vähän tälläisiä maistellut. Ja hyvin puolukkapuuro pojalle maistui, itse maistajaisista ei onnistunut yksikään otos, sen verran vauhdikkaita meidän ruokahetket nykyään on. Piti ihan itse myös tätä lusikallinen maistaa ja maku yllätti, ihan hyvää oli, joskin aikuisen makuun aika mieto, mutta selkeästi puolukkainen maku puurossa oli. 

Täältäpäs löydät lisäinfoa aiheesta:   http://www.valio.fi/onni.

Ja kun sain oman torkkupeittoni valmiiksi, otin puikoille villasukat ja sny-pariltani saaman langan. Ensin ajattelin, että teen pitkästä aikaa sukat varpaista aloittaen ja näin ollen saan hyödynnettyä langan mahdollisimman hyvin. En saanut kuitenkaan aloituksesta tarpeeksi napakkaa Ja kun muutaman kerran kokeilin, päätin luovuttaa ja tehdä sukat perinteisesti. Vähän mietin polvekeraitoja sun muita, mutta sitten päätin tehdä ihan perinteiset sukat ja katsoa millaiset tästä langasta tulee? Ja ihan kivasti nuo raidat muodostuivat, minua erityisesti miellyttää tuo "pilkkukerros", kiva lisä tuolla raitojen joukossa. Lanka oli ihan kivaa neuloa ja jalassakin mukavan tuntuiset. Aika hyvin sain raidat kohdilleen, vaikken niitä kovin tarkasti kohdistellut. Lankana siis Teetee Pallas, menekki 86 grammaa.


Päiväpeittoa tehdessäni kokeilin ensimmäistä kertaa langan päättelyä/jatkamista neuleen keskellä niin, että pujotin neulalla langan sen toisen langan sisään. Vähän paksumpi kohta siihen tulee, muttei pahasti häiritsevä. Langan jatkaminen palmikoimalla näyttää myös mielenkiintoisalta ja siihen täytynee paneutua jonkin toisen neuleen kanssa.

Ja ohjeen tuohon virkatun peiton malliin löysin pitkän etsimisen jälkeen kirjasta "Virkkaa kukkia, neliöitä ja reunapitsejä, 200 upeaa mallia".  Mallikuvio on nimeltään "isovihka" ja äärimmäisen helppo tehdä. Peitosta tulee tällä mallilla kivasti kaksivärinen ja niin, että molemmat peiton puolet on erilaiset. Tykkään mallista kovasti.

                                                                           Anne-Mari

3 kommenttia:

 1. Sukat on nätit. Mutta huomioni vei kyllä tuo ihana Lauri, voi mikä hymy ♥
  Näkyy olevan mieleistä suuhun pantavaa )

  VastaaPoista
 2. Sukat ovat kauniit!

  Itsekin olen buzzador ja olen tykännyt :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Anne-Mari, ihanasta ja kannustavasta kommentistasi :)
  Olet kiltti blogiystäväni ♥

  VastaaPoista