maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ei kolise puikot eikä heilu koukku...

Mutta pata sentään porisee. Ei edelleen mikään valmistu ja hidasta on käsitöiden tekeminenkin. Torkkupeitto on nyt siinä tilanteessa, että vähän yli puolet paloista on yhdistetty ja pikku hiljaa koetan paloja liittää ja samalla mietin, millaisen reunan peittoon haluaisin. Lankojen värjäys on vienyt minut mennessään, on tosi hauskaa nähdä millaisin värjeä/sävyjä saa aikaan. Alunaa piti mennä ostamaan ja se oli kyllä oikea ostos, heti parani sävyt huomattavasti. Ruttojuuri oli melkoinen yllättäjä, mutta siitä lisää huomenna, kunhan on kuvattava materiaali kuivunut. Tässäpäs teille maistiaisia miun viime viikon värjäilyistä lupiineilla. Keräsin vain kukinnot, pääosin lilaa.Ylimmässä on värjätty l.valkea 7 veljestä ja l.valkea Nalle lanka samassa padassa, jännästi eri sävyise vihreät sain aikaan. Kaksi keskimmäistä kuvaa on värjätty l.valkea 7 veljestä ja sen jälkiliemessä värjättyä l.valkeaa ticoticoa. Ticoticon säy on oikeasti tosi hauska. Ja alimmassa kuvassa vielä kaikki, se kertoo enemmän näistä sävyeroista, joita on kyllä tosi vaikea kuvata.

Hauska uusi harrastus tämä on ja monien eri nettikauppojen valikoimista tilasin hieman lisää täydennystä tähän alaan liittyen....joten sitä odotellessa.

                                                                    Anne-Mari

4 kommenttia:

 1. Kauniita vihreänsävyjä. Juuri tuollainen vihreä on minulle mieluinen.
  Kiva sitten talvella nähdä mitä näistäkin langoista teet ♥
  Mukavaa heinäkuuta !

  VastaaPoista
 2. Eikö vain olekkin ihana harrastus, mahtavan vihreitä sävyjä.
  Mukavia värjäyshetkiä:)

  VastaaPoista
 3. Mikä kasvi sai sinulla vihreää aikaa? Olen kyllä kateudesta vihreä noita katsellessani! ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne. Mari, korjasin jo kirjoitustani koska aika oleellinen tieto on unohtunut. Lupiinin kukinnoilla värjäsin, pääosin lilan värisillä.

  VastaaPoista