perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannuksena 2014

Hei vaan pitkästä aikaa. Kovin harvakseltaan tämä miun blogi päivittyy tätä nykyä. Asiaakin olisi vaan ei oikein ole sitä aikaa kirjoitteluun. Nyt ajattelin kuitenkin Juhannuksen kunniaksi julkaista teille tämäm kesän ensimmäisiä värikokeiluja. Lankojahan mie olen siis värjäillyt enkä niinkään neulonut tai virkannut. Tämä touhu vaan upposi suoraan ja syvälle.
Ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa on kaikki langat kuvattuina, vähän eripuoleltä, jotta lähinnä oikeat sävyt saisin ikustettua ja ehken tuo ylimmäinen on lähinnä tottuutta. Toisessa kuvassa on lupiinin-kukinnoilla, alunapuretuksella luonnonvalkois/valkoista Nallea, seiska veikkaa ja ticoticoa. Kolmas kuva on erästä, joka tavallaan epäonnistui. Mie yövuorojen välillä aloin pösilö värjäämään ja muistelin että padassa oli raparperin lehdistä keitetty liemi vaan siellähän padoissa olikin toisessa kuusen kävyistä ja toisessa ruttojuuresta keitetty liemi. Mutta en mie pahoillani ole tästä kämmistä, miehän tykkään vallan mahdottomasti harmaasta, joten sekaan sopii. Mutta ei sitä vaan pitäisi mitään järjellistä edes koettaa tehdä yövuorojen välillä. Neljännessä kuvassa on sitten ne raparperin lehdistä ja rautavihtriilistä värinsä saaneet kerät, näistäkin mie tykkään.

Ja sitten muutama kuva miun talon kupeella kasvasta kukkapenkistä, sen myötä toivottelen teille kaikille                      Oikein hyvää ja rauhallista Juhannusta!


                                                                 Anne-Mari

4 kommenttia:

 1. Ohhoh, ootpas sinä saanut sinistä lankaa! Minä sain lupiininkukilla viime kesänä kellanruskeaa, tosin ne oli kuivattuja kukkia, jotka minulle tuotiin toiselta puolen Suomea, täällä kun ei lupiineja kasva. Minä en tänä kesänä värjää kasviväreillä ollenkaan, yksi kesä riitti minulle hyvin sitä touhua. ;) Happoväreillä ajattelin tänään ja/tai huomenna värjäillä pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän kaunis tuo lupiinilla värjätty lanka! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Ihana helmenharmaa tuossa yhdessä <3
  Ja kuinka ihmeessä siun lupiinikeitos tuotti noin sinisen värin - taivaallinen. Mulla nousi lupiininkukkakattilasta juuri tosi kauniin heleän vihreää ja seuraava satsi sinivihreää.

  VastaaPoista
 4. Olisikohan tämä siis blogiosoitteesi... Eräs paketti on siis haettu postista, meni aika viime tinkaan kun oltiin matkoilla! Nyt vaivaa unen puute, joten bloggailut vasta myöhemmin, mutta jos väsynyt aivosoluni sattui muistamaan blogiosoitteen oikein, niin tässä siis lyhyt alustava kiitos ihanasta kesäpaketista! (Ihania värjättyjä lankoja muuten!!!)

  VastaaPoista