keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tietokonehuolia vaihteen vuoksi

Blogin päivittäminen jäi vähän vaiheeseen, sillä suunniteltu nettioperaattorivaihdos meni pyllylleen. Vaihtopäiväksi oltiin sovittu 15.1 vaan entinen operaattori katkaisikin netin ilman ilmoitusta heti kuun alussa ja vaikka vaihto saatiin aikaistettua, niin viikon verran piti odotella asennusapua sun muuta. Vaan nyt jo läppärillä pääsee nettiin, oi tätä onnea.

Neuleita olen tehnyt ja hieman ommellutkin. Mari heivatuista kudelmista joskus tässä kirjoitti sitku elämästä ja siitä mieleen jäi elämään lause, asiat vaan tehdään...tai sitten ei.Jäin miettii, miksi nykyään niin paljon siirrän asioita tehtäväksi joskus myöhemmin?  Ja siitä innostuneena otin itseäni niskasta kiinni, ompelin lastenhuoneeseen verhot, kerin vyyhdillä olevat langat pois roikkumasta ja nyt työn alla on omaan huoneeseen verho, toivottavasti jo perjantaina saan virittää ikkunaan uuden verhon. Ja niin, ompelinhan mie tytölle päiväpeiton ja olohuoneeseen vehon. Ja tuntuipa hyvältä, kun vihdoin sai tuota tekemättömien töiden listaa vähän vähemmäksi.

Ja sitten niitä neulomuksia. Sain viime syksynä lankavaihtotapahtumassa epämääräisen kerän beigeä hapsulankaa. Otin sen mukaani, koska miusta se näytti heti siililapasilta ja ne siitä tulikin. Tämä on varmaan yksi aloitetuista kyjytöistä, niistä keskenjääneitä. Lankana siis se epämääräinen hapsulanka ja ruskea seitsemän veljestä, kulutus 84 g.

Ja sitten raitasukat, edellisten jämistä. Eipä näistpä paljon tarinaa saa aikaan. Perussukka, koko 39. Lankana nallen krassi tms ja suomalainen sukkalanka, kulutus 120 g. Menevät täyttämään typötyhjää lahjalaatikkoa.

Lisääntyvä lumi ja sen tuoma valoisuus toi jonkinlaisen helpotuksen...kevät on tulossa tuota pikaa. Jotenkin tämä mennyt syksy ja talven alku on olleet niin raskasta arkea, muuttokin tuntui vievän kaikki voimat. Nyt ollaankin otettu rennosti, terveenä ollessa ulkoitu, käyty laskemassa mäkea ja luistelemassa ja loikoitu soffalla koko porukka. Tekee hyvää meille kaikille.

                                        
                        Tammiterveisin Anne-Mari


5 kommenttia:

 1. Siililapaset on aina niin ihania, ja varmasti lasten mieleen.
  Upeat pirtsakat sukatkin olet tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Söpöt siilit ja hienot sukat :)

  VastaaPoista
 3. Sinähän olet oikein ahkeroinut. Siililapaset on hienot. Tuo lahjalaatikon tyhjä pohja osui minuun. Jotenkin vuoden loppu tyhjensi minunkin sukkalaatikon. Pitää ruveta kiireellä uusia tekemään. Yllättäin niitä aina tarvitaan.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä olen sinun kanssa tuosta, että on hieno tunne, kun on vihdoin saanut tehtyä jotain, mitä on jo pitkään aikonut, mutta ei ole vaan saanut aikaiseksi! Itsekin pitäisi useammin ottaa itseä niskasta kiinni! Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kivoja töitä valmistunut. Sitku-elämä on tosiaan tyhmää, pitää munkin aloittaa nytku-elämä. Kun ei tästä enää nuoremmaksikaan tulla. Nytku on talvi niin nautitaan siitä, kevät tulee kun ennättää ;)

  VastaaPoista