sunnuntai 29. joulukuuta 2013

JoululahjatekeleitäKulunut syksy on ollut kiireinen ja rankka. Moni joululahjatyö jäi aloittamatta aikanaan ja nyt niitä sitten kiireellä yötä myöten tehtiin. Ja vaikka minua varoiteltiin, ettei näillä omatekoisilla lahjoilla saa rasittaa, niin muutamat käsityöt on kuitenkin sellaisia, mitä halusin tehdä vaikka yöunista nipistäen, toki muutamia ihmisiä muistin sitten ostotuotteella vaikka oli ajatellut omatekemällä tuotteella muistaa. Viimeinen kuva kertoo sen, miksi halusin nämä muutamat käsityöt saada valmiiksi, ja onneksi sainkin.

Ensimmäisen esittelyyn tulee käärmesukat kummipojalle. Ohjetta tähän on sovellettu  Marin polvekeraitasukista ja käärme idea on napattu suuresta käsityölehdestä. Koko on noin 37, lanka 7 velejstä ja kulutus 144 grammaa. Polvekeraitasukat neuloin tällä kertaa umpinaisena eli langankierrot on neulottu kiinni. Ajattelin, että näin tämä on vähän poikamaisempi versio.


 
Toisena työnä ennen aattoa sain valmiiksi omalle tyttöselle tai lähinnä hänen nukkevauvalleen virkattu torkkupeitto. Peitto on virkattu tuolla mummon siksakilla ja lankana on Nallejämät, kulutus 128 grammaa.
Kuten kuvasta näkyy, saaja on ikionnellinen ja tälläisen ilmeen kun näkee, niin virkkaa ja neuloo vaikka kuinka monta yötä peräkkäin. Ehtii sitä nukkumaan sitten vanhanakin. Eikö?


                                                             Kiitos kun kävit!

                                         Tunnelmallisia vuoden viimeisiä päiviä!

                                     ANNE-MARI

6 kommenttia:

 1. Ihana kiitos valvotuista öistä - ja kyllä noin kauniin peiton vuoksi kannatti valvoakin! Hauska idea nuo käärmesukat myös.

  VastaaPoista
 2. Jotenkin niissä oma tekemissä lahjoissa on niin paljon tunnetta mukana ettei niitä hevillä jätä tekemättä vaan ottaa ajan niille mistä vain pystyy. Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Voi tuota onnellista nuken omistajaa:) ihana kuva.

  VastaaPoista
 4. Ihana peitto. Just eilen tyttäreni etsi siksak peiton mallia, kun miehensä veljen vaimo oli sitä pähkäillyt miten tehdään. Kiitos tuosta ideasta sinulle, näytän tämän tyttärelleni. Ja pienille on niin ihkua tehdä lahjoja, ovat niin mielissään saadessaan jotin kaunista. Meilläkin teini neuloi sisarensa tytöille nukenvaatteita.

  VastaaPoista
 5. Mummon siksakkia,wau! :) Empä oo kokeillutkaan..nätti lopputulos!
  Hienot sukat myös!

  VastaaPoista
 6. Ihana ilme peiton saajalla. Oikeassa olet, tuollainen tyytyväisyys korvaa nukkumatta jääneet tunnit.

  Lankarikasta ja Hyvää Uutta Vuotta 2014 !

  VastaaPoista