torstai 25. joulukuuta 2014

Jouluna 2014

Jouluaatto oli eilen ja mä olin koko päivän töissä, lapset olivat isänsä luona. Illalla olin miettinyt kirkkoon menoa vaan työpäivän (14h) jälkeen ei vaan ollut enää energiaa lähteä kirkkoon. Edellinenkin yö kun meni viimeistä joululahjaa väkertäessä. Kiire on ollut hirmuinen eikä edes mitään oikeita jouluhommia ole tehty. Kinkku paistettiin ja kuusi hankittiin sekä koristeltiin. Ennen joulua valmistui yhdet sukat hyväntekeväisyyteen, lähtivät lapin vpk:laisten pikkuvarpaita lämmittämään. Lankana suomalainen sukkalanka, menekki 88g,



Ja sainhan mä jouluvalmisteluina tehtyä tälläisiä tonttuja, näitä olen vuosikausia halunnut tehdä ja nyt ennätin ja onnistuin. Ainakin itse tykkään. Pari lähti sny-parilleni, pari paria niille jotka ottivat osaa "anna hyvän kiertää" haasteeseen ja muutaman jätin itselleni. Töissäkin näitä muutaman tein, mummoja ilahduttamaan.
 

Ja kummipoika oli pukilta toivonut villasukkia ja lapasia. Toive miulle kiiri joulukuun alussa ja ensin siinä viikon verran mietin, jotta millaiset ilahduttaisivat. Pääkallosukkia koetin tehdä vaan kriittinen laadunvalvoja ei hyväksynyt laatua ja purkuun menivät kolmesti. Ja sitten piti jo hetki tuumia, jotta mitä nyt? Kunnes mieleen tuli joskus facebookissa näkemä kuva hämähäkinseitti- sukista ja sellaiset piti koettaa tehdä. Tiedä onko nämä nyt hämähäkinseitit vai mitkä tähtäysverkot, toivottavasti saajalleen mieluisat. Lanka sukissa musta seiskaveikka ja verkot on tehty harmaasta koetiväestä.  Langanmenekki sukkiin 160 g , lapasiin 90 g.
 





                              Oikein hyvää ja rauhaisaa Joulua teille jokaiselle!

                                                      Anne-Mari

5 kommenttia:

  1. Mukavaa Tapania.
    Hauskoja nuo lankatontut, tuollasia tehtiin miun lapsuudesa, kuusen koristeeksi.
    Uppeita sukkia, tuo hämähäkin seitti setti on tosi mahtava.

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin sinulle mukavaa Tapaniniltaa! Hienot hämähäkinverkkosukat. Varmasti saajalleen mieluiset.

    VastaaPoista
  3. No vautsi noita hämissukkia. Taidanpa tietää ens joulun sukkamallin kahdelle miehen alulle.
    Mukanvan rauhaisaa Tapanin iltaa!

    VastaaPoista
  4. Komiat hämähäkinverkkosukat ja tumput. Ihania perinteisiä lankatonttuja. Hyvää vaihtuvaa uutta vuotta!

    VastaaPoista