torstai 18. syyskuuta 2014

Syyskuun salaisuudet paljastuu


Eilen lähetin tyttäreni noutamaan minulle saapuneen paketin, en itse jaksanut kipeiden lasten kanssa enää illalla postiin lähteä ja kun tiesin paketin olevan miun salaiselta ystävältä, oli se saatava käsiin. Illalla sitten pääsin kurkkimaan ja ihastelemaan sisältöä. Ja nyt te pääsette kurkkimaan miun uusia ihanuuksia. Sisältä paljastui ihanaa, kimaltavaa lankaa jonka parini oli ajatellut näkevänsä kauniina huivina. Ihastuin kyllä välittömästi sekä lankaan että huiviohjeeseen vaan arveluttaa osaanko moista tehdä? Ettei vaan tulisi pettymys ja pahamieli, kun ei onnistu. Vaan jätän nyt langan hetkeksi muhimaan ja katson, löytyykö tässä lähiaikoina sellainen lapsivapaarako, että olisi edes teoriassa mahdollisuus huiviohjeeseen paneutua. Vaan ei tuota lankaa nyt sukkiin raaskisi kutoa. Tai raaskii toki kutoa vaan ei niitä sukkia sitten tohtisi käyttää. Lisänä kirje pariltani ADDin pyöröt, silmukkamerkkejä, miulle pussillinen kuumaa juomaa, lapsille tikkarit, lautasliinoja ja käsirasvaa sekä itse tehty tiskiriepu.  Kaunis kiitos parilleni tästä ihanasta syyskuun paketista, tykkäsin sisällöstä kovasti. Ja tänään kun olen ollut lasten kanssa kotipäivää viettämässä on ollut aikaa lankaa hiveltää ja ohjetta koettaa tulkita. Soveltuuko mukana olleet pyöröpuikot tähän vai ei, en ole vielä ennättänyt perehtyä.

Ja jotain täällä valmistuukin. Minä tyttö se kuulkaas neuloin liki puoli vuotta yhtä sukkaparia. Toukokuun alussa laitoin puikoilla perussukat Paavolle ja voi vietävä, kun aina korpesi niitä tehdä. Viimein otin itseäni niskasta kiinni ja tein valmiiksi. Samaan kyytiin sitten innostuin tikuttelemaan itselleni villasukat 7 veikan jämistä, ne päätyivät täyttämään kyjy-listaa. Paavon sukkiin kului jämiä 73 grammaa ja omiin sain tuhottua 117 g.

päivitetty kyjy-lista näyttää tältä:
1. virkattu torkkupeitto Annille, aloitettu Juhannuksen jälkeen vaan päivämäärä unohtui.
 2. Villatakki Isoveljestä, aloitettu 2.7
 3.Jämäsukat Nallesta, aloitettu 3.7
4.Virkattu kiikunpäällinen, aloitettu 6.7/valmis 29.7  
5. Tyyne-patalappu, aloitettu 7.7  
6. Kaisla-säärystimet, aloitettu 8.7  
7.Vauvan vaunupeitto, aloitettu 11.7 /valmis 4.8 
8. Jämäsukat, aloitettu 11.7  
9. Pitkät villasukat, aloitettu 18.7  
10. Virkattu huivi, aloitettu 18.7/ valmis 29.7
11. Virkattu huivi, aloitettu 29.7/ valmis 6.9
12. Virkattu huivi Novitan polku-lanka aloitettu 10.8/valmis 21.8
13. Neulottu possu aloitettu 10.8/
14. Virkattu huivi aloitettu 23.8/ valmis 6.9

15. Jämälankasukat kokoa 39, 7 veljestä jämät 117 g aloitettu 9.9/valmis 16.9


Ja kun kuvasin itse, innostui Lauri herra myös kameran kanssa kulkemaan ja katsokaapas mitä hän onnistui kuvaamaan (kaikkien niiden katto-otosten lisäksi) 
Tämähän on tietysti kyjytyö nro 1, Annin torkkupeitto. Sitä on nyt viileiden iltojen ilona kiva virkata, lämmittää mukavasti tekijää.
                                         Lämpimiä syyskuun päiviä teille toivottelee
                                 ANNE-MARI


5 kommenttia:

 1. Onneksi tykkäsit paketista. Eka paketti on aina vähän hakuammuntaa. Pyöröt on tarkoitettu ohjeen huivin neulontaan, samoin silmukkamerkit. Rohkeasti vain huivia neulomaan, kun sulla on siihen kaikki tykötarpeetkin. Kyllä sä osaat!
  - Salainen neuleystäväai, 17 -

  VastaaPoista
 2. Hienon paketin olet saanut. Ja ihanat värit tuossa torkkupeitossa.

  VastaaPoista
 3. Hieno paketti!

  Nätit sukat ja ihanan värikäs peitto.

  VastaaPoista
 4. Ihanan paketin olet saanut !
  On sulla kiva ystävä :)
  Miä siitä vaikka menee aikaa sukkien teossa, tärkeintä on että ne valmistuu. Minulta kun ei sukkia tule :(
  Mukavaa syyskuun jatkoa ♥

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva paketti. Ei kun huivin tekoon vaan, kyllä se onnistuu.

  VastaaPoista