tiistai 12. maaliskuuta 2013

Raitasukka ja vinot kirjapinot

Viime viikolla muksut oli lomalla koulusta ja tosiaan mitään ihmeitä ei käsitöiden kanssa ollut edes suunnitelmissa. Päivät menee niin vikkelästi lasten kanssa ja ainoa mitä voi tehdä ja neuloa on jokin helppo ja yksinkertainen juttu. Ja mitäpäs sitä muuta minä neuloisin kuin sukkaa. Minulla oli ensin mielessäni jokin kiva palmikkosukkamalli ja yhtä mallia aloinkin puikoille kokeilemaan. Aika pian mielenkiinto kuitenkin latistui ja silmissä alkoi vilistä raidat, mähän olen raitojen suuri ystävä ja näin puikot lähtivät suihkimaan raitasukkaa. Keskiviikko iltana loin silmukat ja pari ensimmäistä raitaa ennätin tekemään illan aikana. Seuraavana yönä mietin raitojani tai lähinnä niiden raitojen vaihtumiskohtaa ja meinasi ihan pukata raitakriisiä silloin yöllä. Olen netissä törmännyt erilaisiin tapoihin tehdä raidat ilman ikävää pientä hyppäystä, mikä luonnostaan tulee neuloessa raitaa. Yöllisistä raitakriiseistä huolimatta jatkoin sukan neulomista ja kyllähän näistä tuli varsin mieleiset sukat.
Alimman kuvan laitoin ihan vain tuon raitakriisin innoittamana. Saa kyllä jatkossakin raitsukissani olla porras, muut tehkööt tavallaan. Lankana seitsemän veljestä harmaa ja petrooli, kulutus 163 grammaa. Puikot kokoa 3 ja olen tosi tyytyväinen neuleen tiiviyteen.

Ja sitten sny-kierroksen innoittamana kuva kässäkirjoistani, lehdistä ja irto-ohjeista en kuvaa alkanut ottamaan.Novita ja SK tulee kotiin tilattuna.Ihana, kun päivät on jo niin paljon valoisampia, päivä jatkunut jo monta tuntia!

                                                                     Anne-Mari

9 kommenttia:

 1. Kivat raitasukat! Minun sukissani saa myös raidat ihan vapaasti porrastella.
  Mukava näköinen käsityökirjasto sinulla.

  VastaaPoista
 2. Ihanat pitkät raitasukat, pitää varmaan värkätä vastaavat itselle :D

  VastaaPoista
 3. Ihanat on kyllä sun raitasukat!! :) Mä tykkään kans tosi paljon noista raidoista. Ja oon tehnyt juurikin sillä tyylillä, että niissä sukissa näkyy se porrastus. Eipähän tartte sen suurempia miettiä ja voi vaan kutoa. :) Lasten kanssa ei tosiaan mitään kauheen kummallisia viitsi ruveta tekemään. Mä kans aloitin kerran jonkun ohjeista luettavan, eikä siitä mitään tullut. Nää helpot jutut on kivoja! :)
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle!! :)

  VastaaPoista
 4. Komea rivi käsityökirjoja. Itse olen ostellut aina vanhoja käsityökirjoja, vaikken niistä osaa mitään tehdäkään, mutta ne on kivoja lukea. Pitsit ja kaikki on niin tarkkaa käsityötä ja vaatteet aina käytännöllisiä. Kivat raita sukat!

  VastaaPoista
 5. Minusta nuo on todella kivat raitasukat!

  Hieno rivi on käsityökirjoja.

  VastaaPoista
 6. Raitasukat on aina ihanat. Ja ei kai tuo pieni porrastus haittaa, käsityössä pitää olla käsityön leima:):)

  VastaaPoista
 7. Mun raitasukat porrastaa aina! Miten se kuuluis tehdä niin ettei porrastaisi? :O

  - hopeahippu -

  VastaaPoista
 8. Blogissani olisi sinulle tunnustus :)
  http://kassahoperonpaivakirja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Ihanat raitasukat. Mullakin aina tulee se hyppäys raitasukissa ja saa tulla :D

  VastaaPoista