maanantai 23. helmikuuta 2015

Huivi- eikun helmikuu


Helmikuu on pian jo lopussa ja tänään oikeastaan hämmästyin tätä valon määrää. Aamullakaan ei tarvinnut oikeastaan käyttää pitkiä valoja töihin ajaessa. Viikonlopun åitkät vapaat vaihuivat sairastupaan, herra mahatauti tuli meille kylään. Eipä tullut ulkoilua vaan puikot kyllä suhi sen minkä vointi vaan antoi periksi. Ja jotain esiteltävääkin on, pikatyönä kaikkien keskeneräisten joukossa valmistui huivi  jo tutuksi tulleella huiviohjella, eli sillä ainoalla millä mä huivin osaan tehdä. Lankana on uusi tuttavuus, Lidl:n sukkalanka Nina, joka oli ensituntumalla mukavanoloinen lanka, kivan pehmoinen ja helposti käsiteltävä. Lanka on 48% puuvillaa,39& villaa ja 13% polyamidia. Lankaa kului neljä kerää eli 200 grammaa.Ja aloittelin mie kokeilemaan huivia uudella ohjeella, sny-pariltani saamallani multnomah-huivia. Alkutuntuma oli loistava, addin puikot tekivät neulomisesta taivaallisen tuntuvan kokemuksen ja olin yllättynyt, kun selvitin ohjeen ensimmäiset neljä ohjekerrosta. Vaan sitten alkoi tuntumaan, että puikkokoko on kuitenkin liian pieni, huivista tulee minimaalinen. Ja purkuun. Kokeilin isompia puikkoja ja ne oli auttamattomasti liian isot, eli purkuun. Ja muutaman välikoon vielä kokeiltuani löytyi sopiva puikkokoko, joka on nyt alkuperäistä vain puoli isompi. Ja sain mie apurin arvioimaan tätä vaativaa puikkokoon valintaa. Alla kuvasarja, joka oli pakko kuvata ja teille jakaa, huomatkaa että laadunvalvoja koettaa pikatarkistaa myös langan....siinä vaiheessa sai kamera olla ja laadunvalvoja vaihdon muihin työtehtäviin.

Leppoisaa loppukuuta teille jokaiselle! 


Anne-Mari

5 kommenttia:

 1. Toivottavasti mahatauti on hellittänyt. Kaunis huivi ja laaduntarkkailija on kerrassaan suloinen:)

  VastaaPoista
 2. Eikös valo olekin ihanaa ja talitiaiset, jotka innolla laulavat ellei nyt satu satamaan taivaantäydeltä. Laadunvalvojasi on huippu. Tuli kissaikävä.

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi jälleen.
  On tuo laadunvalvoja sitten söpö.

  VastaaPoista
 4. Aaaaw, ihana laaduntarkkailija ja assistentti! Söpöinen kuin mikä.
  Kiva kuulla että tuo multnomah on toteutettavissa :-D Ohje ois tuossa kasassa, huivi melkein aloittamista vaille valmis.

  VastaaPoista
 5. Itsekin tykkään tuosta lidlin langasta! jokos kortti tuli perille? Saisinko tietää lastenkin jalan kokoja jos vaikka innostuisin ladten sukkia tekemään :) t. Sny parisi tältä keväältä

  VastaaPoista