torstai 13. joulukuuta 2012

Tavalliset tossut vain

Pitkästä aikaa kyjytyöt kiinnostivat sen verran, että paria neuletta päätin edistää. Liehukehelmatunika on pingotettuna ja odottamassa kuivumista ja kasausta. Ehkä valmis lähipäivinä. Sitä odotellessa ja ainaisena viluvarpaana päätin kaivaa kyjykorin pohjalta sen ikävimmän työn - mustasta Novitan Tennesee langasta joskus muinoin aloitetut tossut. Tossut olivat eilen ihan alkutekijöissä, muutava kerros vain tehtynä ja minulla ei ollut harmainta haisua, miten työ etenisi. Pian ohje kuitenkin avautui ja tajusin neulovani tossua pohjasta ylöspäin. Päättelyyn asti minulla oli se fiilis, että näistä voisi tulla uusi lempparimalli tossuihin, mutta sitten se tuli jälleen. Se täydellinen ohjeenlukutaidottomuus. Jalkapohjaan olisi pitänyt osata tehdä ommel, niin että kantapäähän tulee Y-kirjaimen mallinen kuvio, mutta ei se vaan mun jalkaan istunut, ei vaikka koetin lyhyempää ja pidempää mallia. Joten pohja on vain tylsästi ommeltu kiinni ja nyt se istuu minun lättänäjalkaan. Ja ainakin tämän yhden illan käyttökokemuksen perusteella pysyy ihan hyvin jalassa. Vaikka kyllä tämä lanka on ihan liian kylmä minun viluvarpaille, ehkäpä nämä onkin minun uudet lempikesätossut. Ohjehan löytyy Kesä 2011 lehdestä tai Novitan nettisivuilta nimellä Neulotut tossut.


Lankana on Novitan tennesee kaksinkertaisena, kulutus 117 grammaa. Kuvassa toinen tossukin jotenkin hassusti vinossa, ei vaan ollut kovin helppo tehtävä kuvata mustia tossuja omissa jaloissa tällä valomäärällä, varmaan ollut jalatkin hassusti vinksallaan, jotta kameran kanssa saa edes jonkinlaisen otoksen taltioitua.

Ja vielä olisi kolme kyjytyötä kesken. Yksi odottaa kasausta, joten se valmistunee ajoissa. Ja ne kaksi on vielä ihan alkutekijöissä, jakkukin vasta silmukat luotuna. Lienenkö ainoa, jolta on näin pahasti hommat kesken?

Anne-Mari

2 kommenttia:

  1. Kiva malli ja näyttää hyviltä jalassa. Sehän se paras juttu, jalkineissa on , että tuntuu hyvältä.
    Mukavaa joulun odotusta !

    ps. minulla ei ole mitään joulujuttuja tehtynä, huomenna pitäisi alkaa leipomaan :)

    VastaaPoista
  2. Kivat tossut, vaikka sitten kesäksi :) Mulla on vähän samaa ongelmaa, että ei oikein aina osaa niitä ohjeita lukea.. Tsemppiä viimeisiin kyjy-töihin!!

    VastaaPoista