maanantai 4. helmikuuta 2013

Puikkoinventaario

Kevään SNY-kierroksen innoittaman päätin tässä jokin päivä inventoida kaikki puikkoni. Kylläpäs minua odottikin melkoinen puikkojen sekamelska, kyjyn jäljiltä aina kaikki puikot on miten sattuu. Osa puikoista on vieläkin kasassa odottamassa selvitystä, mutta jo paljon parempi tilanne nyt on kuin ennen tätä siivousta.

                                                           Tästä lähdettiin, aika kaaos

                                               Ja tässä on kaikki vapaana olevat pitkät puikot:


                                                      Ja erittäin nerokas säilytysratkaisu niille :)                      Ja tästä löytyy minun pyöröt, halppisbampuja käytän lähinnä "varastona"


                                         Sukkapuikkoja sain kasaan vain tämän verran:                                                       Eikös ole näppärä kiinnityssysteemi?
                                                            Ja sitten on vuorossa koukut:


                               
                 Ja tässä kuvassa on kaikkea mahdollista oheissälää. Knit pron pyöröjä on kaksi lisää.     
                                                             Ja tässä vielä kerran kaikki:

                                                   

Kylläpäs ihan hävettää tälläinen epäjärjestys ja sekamelska. Mä olen jo pidemmän aikaa miettinyt fixua ja toimivaa säilytysratkaisua, mutta kuten näkyy - sellaista ei ole vielä keksitty. Pitkät puikot säilytän lasipurkissa ja sinne sekaan on laitettu sukkapuikot ja muitakin apuvälineita. Pitkät puikot säilytän tuossa vihreässä kopassa ja siniseen jäi odottamaan selvitystä sellaiset puikot, jotka on jostain minulle kulkeutuneet tai ovat ilman alkuperäistä pakkausta. Etualalla taas on kaivettu kaikki yksinäiset sukkapuikot, ne pitäisi lajitella koon mukaan. Punaisessa sydänkukkarossa säilytän silmukkamerkit.  Tämän vuoden tavoitteeni voisikin olla kehittää näille kaikille puikoille ja koukuille jokin kunnollinen säilytysratkaisu.


                                                                  Anne-Mari8 kommenttia:

 1. Sama säilytysongelma on minullakin. Tein kyllä lokerikon osalle puikoista, mutten ole siihen oikein tyytyväinen. Nyt on pitkät, liki käyttämättömät, puikot ison kylkiäiskassin pohjalla, sukkapuikot ja pyöröt siinä tekemässäni lokerikossa, joka on samaisessa kylkiäiskassissa- Knittarit ovat suunnilleen omassa pussissaan samaisessa kassissa. Samoin kassin pohjalla on kaikki tupsulaitteet yms. No ainakin tuota kassia pöyhäisemällä löytää kaiken, muttei järin nopeasti.

  VastaaPoista
 2. Säilytysratkaisu olisi kova sana tännekin :) Vaan ei ehdi kun semmoinenhan veisi kallista neulomus/virkkaus-aikaa :D

  VastaaPoista
 3. Minulla on ihan samanlainen säilytysratkaisu :D. Tällä hetkellä sukkapuikot on tosin kukkamaljakossa.. Ja osa pampulalla kiinni ;). Ja sitten olen kyllä ommellut puikkopussinkin, mutta jotenkin ne puikot ei ole sinne eksyneet sinne takaisin :D

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista =) mulla puikot on?? siellä ja täällä ja aina tarvittaessa löytyy jostain. Uskaltasko alkaa inventoimaan....

  VastaaPoista
 5. Siinä on puikko poikineen :-)
  Itse jään vielä määrällisesti kauas taaksesi. Itselläni on puikkopussi mutta siihen mahtuu vain sukkapuikot. Pyöröpuikot ovat siellä sun täällä ja pitkät "siististi" pystyssä lankalaatikossa.....

  VastaaPoista
 6. Huh. Taas saan huokaista. Eihän mulla mitään puikkoja vielä olekaan. :D
  Jossain (enkä nyt tosiaankaan muista missä) näin sellaisen purkin puikkojen säilytykseen, johon oli jotenkin pingotettu lankoja ristiin rastiin tuohon purkin suulle. Ne vähän tukivat sitten puikkopareja. Mutta jos niitä on noin paljon, niin taitavat muutekin olla tuolla purkissa tukevasti pystyssä.
  Mulla on itse ommeltu puikkopussi. Se tuli suunniteltua vähän kiireellä ja hermo meinasi mennä sen ompelussa.

  VastaaPoista
 7. Tuohan on mitä parhain säilytysratkaisu. Jos minä ikinä omistan enemmän puikkoja niin takuulla varastan tuon idean heti.

  Nyt lähdenkin tutustumaan blogiisi kunnolla..

  VastaaPoista
 8. Herranjestas!
  On sulla puikkoja! :DD

  VastaaPoista