torstai 19. syyskuuta 2013

Loppukesän värjäilyjä


Vihdoin ja viimein löysin kameraani muistikortin ja sain kuvattua nuo muutaman kerät, mitä on tullut värjäiltyä tässä loppukesän aikana. Kaikista värjäilyistä ei ole edes tarkkoja tietoja ylhäällä, mutta kuviahan voi katsoa ilman tarkempaa tietoiskua.


Tässä kuvassa on langat, jotka olen muitini mukaan värjännyt kuusen kävyillä, osa ehken peltokortteella myös?


Ja tässä kuvassa on vasen pino kielon kuihtuneilla lehdillä värjättyä l.valkoista 7 veljestä-lankaa. Alimpana ensimmäinen värjäys, sitten II+III jälkiliemi. Keskellä taasen on ne SNY-pariltani saamani valkoiset teetee Pallas langat värjätty myös kuihtuneilla kielonlehdillä värjättynä ja oikeanpuolimmaninen kerä on sitten värjätty kuusen kävyillä.


Ja tässä vielä kaikki kertaalleen. Nyt olisi vielä tarkoitus sipulinkuoret ja krappi kokeilla, eilen myös päätin tilata netin kautta sieniä, kun ei tästä lähistöltä ole sopivia löytynyt. Joten samat puuhat täällä jatkuu eikä valmista tule laisinkaan. Mutta onhan näitä lankoja kiva näinkin hiplata.


                                                            Anne-Mari

8 kommenttia:

 1. Sinäpäs olet nopeasti toimeen ryhtynyt, kun nyt jo olet värjännyt saamasi langat! Kiva lukea värjäyskasveistasi- ovat niin erilaisia kuin millä me äidin kanssa värjättiin =) Sipuli on sitten vähän sotkevaista, ainakin meillä tuli kädet neuloessa kellertäviksi. Onnea seuraavien väriliemien keittelylle! Lopputulos on aina yllätys =)

  VastaaPoista
 2. Ihania värejä! :) Tuohon kyllä jää koukkuun... mulla varmaan talvi menee kaikenlaisten teollisten väriaineiden kokeiluissa, kun kasvivärjäyssesonki on päättynyt. :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka ihania ruskeita. Ja tuo heleän vihreä on upea.
  Täytynee ehkä käydä kielometsässä keräämässä nahistuneet lehdet talteen.

  VastaaPoista
 4. Upeita ruskean eri sävyjä.
  Kielonlehdet jäi miulta kokeilematta, mutta kiva kun näytit millaisia värejä sie niillä sait.Ensivuonna sitten miekin.

  VastaaPoista
 5. Kylläpäs olet saanut aikaan kauniita sävyjä!! Tuo värjäys olisi mielenkiintoista päästä joskus näkemään :)

  VastaaPoista
 6. Tuollaisia lankoja ei kyllä kaupasta löydä! Tuo värjäyshomma on varmasti tosi mielenkiintoista, itse en ole koskaan kokeillut.

  VastaaPoista
 7. Paljon olet saanut aikaan.
  Värjääminen on kivaa, nimimerkillä itsekin sitä harrastanut :)
  Kivan värisiä.

  VastaaPoista
 8. Kyllä on kauniita keriä. Niin minun värejäni :)
  Nyt vaan puikottelemaan tai koukuttelemaan :)

  VastaaPoista