keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Tossukoita toukokuussa

Niin se vaan hurahti huhtikuukin mennä jo. Eipä paljoa meikäläisen käsityöt huhtikuussa edistyneet. Peittoprojekti pisti pään sekaisin alkukuusta ja aloin lappusia virkkaamaan kirjanpitoni mukaan 7.4. Ja 11.4 muistan purkaaneeni kaikki aloitetut palat ja aloittaneeni projektin alusta, vähän napakammalla silmukkajaolla. Jossain vaiheessa sitten tuli tylsyys ja sopivat väriyhdistelmät loppuivat ja päätin neuloa muutamat tossut vierasvaroiksi. Tossuissa vanha ja hyväksi havaittu, kestävä malli jollla muistan äitini aina neuloneen tossut. Ja keksin, että näihin saan näppärästi neulottua varastooni jostain ihmeen syystä kertyineitä Novitan Santorini-lankoja, toisen langan kanssa se menettelee. Tossuihin sainkin kulutettua yhteensä 292 grammaa lankaa, Vihreä ja punainen on Viking Vilmaa ja kirjavat tosiaan tuota Novitan Santorinia. Kaksinkertaisella langalla neulotut tossut on sekä lämpimät ja kestävät. Vihreät on miesten jalkaan, koko n. 42 ja toiset punaiset kokoa 36-37 ja toiset sopinevat 38-39 kokoiseen jalkaan. Ja nämä mä olen neulonut uusilla knit pron hiilikuituisilla puikolla ja täytyy sanoa, mä olen ihan l-o-v-e noihin puikkoihin. Piti eilen illalla jo tilata parit pienemmät puikot. Oli minulle mieleiset puikot.


Ja mä olen pitkään ihastellut pieniä avaimenperäsukkia ja en vain saa niitä aikaiseksi. Tässä tossuja neuloessa mietin, että ehkäpä se miun juttu onkin tossuavainmenperät ja pitihän se muutama kokeeksi tehdä. Näissä lankana sny-parilta saamani teetee pallaksen jämät ja jokin ikivanha puuvillalanka, kulutus huimat 8 grammaa.                                                         HAUSKAA VAPPUA!!!!


                                                                    Anne-Mari

6 kommenttia:

 1. Kivoja tossuja ja avaimenperiä!

  VastaaPoista
 2. Muistelen, että ala-asteen kässätunnilla tehtiin tuon tyyppiset tossut muinoin.

  Mullakin haaveissa Knit Pro Karbonzit :) Ja kun siekin niitä kehut niin pakkohan ne on pian tilata! :)

  VastaaPoista
 3. Pitäiskö minunkin kokeilla jotain Knittejä... ja tossuja... ja avaimenperiä... Olisi niin kiva tehdä kaikkea mahdollista. Hissukseen ja ajanmittaa ainakin jotain.
  Mukavaa vapunjälkeistä elämää sinulle!

  VastaaPoista
 4. kivoja tossuja ja avaimenperiä.

  VastaaPoista
 5. Onpas kauniita tossuja, isot ja pienet! Kotiavain sopii erityisen hyvin tuohon avaimenperään.

  VastaaPoista
 6. Kivoja tossuja. Nuo olisi mukavia vaikka eteisessä vieraille, jos talvelle on kylmät lattiat.
  Pikkuiset avaimenperät on myös hauska idea.

  Mukavaa toukokuun jatkoa ♥

  ps. ei ole vielä sitä palkintoa tullut !

  VastaaPoista