perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mesiangervoyllätys

Mietin seuraavaa värikokeilua ja katseeni kiinnittyi työmatkalla tienvarsilla runsaasti kasvavaan mesiangervoon(?). Eräänä iltana sitten tajusin, että samaista puskaa kasvaa meidän tontin villikko-osuudella aivan mielettömästi. Ja eikun keruulle. Samalla poimin myös rentunruusuja yhden saavillisen. Ja voi miten iloisesti yllätyin työsta mesiangervosta. Niin vaatimattoman näköinen kasvi ja waude mikä väri.


Näiden kahden vyyhdin jälkiliemeen heitin tänään vielä yhden kerän, saas nähdä miten riittoisaa tämä väri oikein on. Lankana näissä on l.valkea ticotico ja Nalle, molemmat saaneet aiemmin 10% alunakäsittelyn. Kuvani ei edelleen tee oikeutta langan oikealle sävylle. Ja tässäpäs vielä kuvakooste aiemmin viikolla värjäänistäni langoista. Kuvissa on ruttojuurella värjättyjä, kuten myös lupiinien jälkiliemessä käyneitä sekä myös männynkuorilla värjättyä lankaa, joka jostain syystä oli minulle pettymys, odotin voimakkaampaa väriä.


Alimman kuvan vaalea beige sävy on peräisin männynkuorista, kaunis, mutta tosiaan aika vaalea sävy. Ja Yksi vihreä vyyhti näyttää laikukkaalta, mutta luonnossa moista sävyeroa ei näy, kuvaajan osaamattomuutta siis.

Viikonlopun olen vapaalla ja arvanette, mitä suunnitelmissani on :)

                                                                  Anne-Mari

4 kommenttia:

 1. Taas niin ihania sävy, sävyyn lankoja.
  On se jännä mistä taas värin sait.

  ps. kiitos linkistä. Olen tuohon kilpailuun tutustunut, mutta se ei ole minulle mieleen. Pitää kuulemma kirjoittaa tarkka ohje.

  VastaaPoista
 2. Voi kun ihania värejä! Minulla tuli myös kaunista keltaista mesiangervolla, vaikka värjäyskirjassa oli saatu hailakan keltaista. Mulla jatkuu kadonneen vihreän metsästys paraikaa mummolassa, testaan nyt raparperia ja kokeilen kraanaveden sijasta sade- ja kaivovedessä värjäämistä, mutta vaikka vihreältä näyttivät pitkään, niin huuhtelun jälkeen langat näyttäisivät olevan taas kerran jotain keltaisen sävyä. Mutta kaunista on sekin! :)

  VastaaPoista
 3. Upea keltainen tuosta mesiangervosta tuleekin, tuollahan niitä on ojan penkat täynnä.
  Ei toi männyn väri ole mitenkään huono, sehän sopii hyvin jonkun voimakkaan kaveriksi.

  VastaaPoista